domingo, 19 de abril de 2015

Projecte: disseny i estampació d’un sofà a partir de mòduls. DARK NAVY

El nom d’aquest sofà és Dark Navy, ve donat no només pel seu color sinó per la seva funció. El fet que sigui un moble d’exterior i el tèxtil sigui nàutil dona un caire naval al sofà. A mes les corbes simulen les onades del mar. No només això sinó que la majoria de mobles que s’utilitzen dalt d’una nau de la marina, tenen més d’una posició o ús. Com el sofà que té diverses maneres de col·locació i també d’emmagatzematge.

EXPLICACIÓ FORMAL
Aquest sofà està dissenyat per ubicar-lo en una zona de bany, proper a una piscina, terrassa d’exterior, chill out d’un hotel luxós... Es apte per a tots els públics però cap la possibilitat de descartar l’ús freqüent d’un públic infantil donada l’escassetat d’aquest en zones de l’estil.
La seva funció i disseny basat en mòduls permet a l’usuari tenir molt joc tan per fer-lo servir com per emmagatzemar-lo. A nivell individual segons com ens col·loquem podem situar-nos en el sofà assentats o també ho podem fer de manera més incorporada. L’encaix que es permet entre ells dona lloc a que es puguin col·locar de dos en dos, tot quatre separats, únicament tres inclús tocant tot quatre respatlers podem crear diferents espais... A l’hora de guardar-los els podem encaixar en una única base quadrada, dos a sobre els altres dos...
Els materials utilitzats per a fer la maqueta són: poliestirè extrudit i plastilina de base. A la part exterior plastilina i paper simulant rattan. El producte real constaria d’una base d’acer, que mantindria rígid l’estructura del sofà, aquest estaria recobert amb rattan de color negre, beis i marró. A la part superior hi trobem tela nàutica que es semblant a la pell. Aquets dos materials que composarien el producte final a la part exterior, són impermeables, resistents a les adversitats atmosfèriques que es poden trobar a l’exterior i a més no s’escalfen al sol per tan no cremaran quan s’utilitzin.



No hay comentarios:

Publicar un comentario